O KLUBU POVIJEST REKREACIJA KAKO DO NAS DOKUMENTI KLUBA
LINKOVI GALERIJA ARHIVA
 
Objavljeno 28. 9. 2010. 22:05
43. Maraton Samoborski otok - Zagreb

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su u subotu 25.09.2010. g. na 43. međunarodnom maratonu od Samoborskog otoka do Zagreba.

Iako je rijeka Sava imala povišeni vodostaj na stazi dužine 30 km nastupilo su 75 posada iz Hrvatske i Slovenije. Od varaždinskih kajakaša najbrže su stazu prošli Emil Milihram i Matej Herkov koji su za ovaj maraton odlučili nastupiti u kanu dvosjedu što se pokazalo pobjedničkom kombinacijom. Isti rezultat i pobjedu ostvario je kod juniora u kajaku jednosjedu i David Rožmarić, dok se na treće mjesto plasirao Luka Pičuljan. U kajaku kod veterana na drugo mjesto plasirao se Michel Ivić, dok je u konkurenciji seniora Aleksandar Brkušanin zauzeo četvrto mjesto. U kategoriji kanu jednosjeda kod seniora drugo mjesto osvojio je Danijel Mijatović. Na treće mjesto u kategoriji turističkih kanu dvosjeda plasirala se posada Darko Tomašek i Igor Krajcar.

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 km koja je bila na jezeru Jarun a naši natjecatelji pobijedili su u svim kategorijama. U kajaku jednosjedu kod kadeta na prva tri mjesta plasirali su se Antonio Hiržin, Damian Kukec i Matija Fadiga. U konkurenciji starijih kadetkinja pobijedila je Mia Fadiga dok su se kod mlađih kadetkinja na prva tri mjesta plasirale Corinne Alessi, Dunja Šestak i Julia van Hoek.U ukupnom poretku ekipa Kajak kanu kluba Varteks zauzela je drugo mjesto iza pobjednika Kanu kluba Končar iz Zagreba