O KLUBU POVIJEST REKREACIJA KAKO DO NAS DOKUMENTI KLUBA
LINKOVI GALERIJA ARHIVA
 
Učiti od najboljih ...

Škola kajaka i kanua početna je kategorija u karijeri sportaša KAJAKAŠA-KANUISTA. Svi kajakaši i kanuisti, bez obzira na starost za- počinju svoju sportsku karijeru u školi veslanja.

Ni ljetne vručine nisu nikakva smetnja polaznicima škole veslanja da se upoznaju sa osnovama vožnje kajaka i kanua, te načinima svladavanja prirodnih i umjetnih prepreka. Uz osnovna znanja koja će polaznicima omogućiti sigurnu samostalnu vožnju, upoznaju se i s vrstama natjecanja na divljim vodama (spust i slalom) i njihovim pravilima.


... svjetskih prvaka ...

Da bi upoznali što širi dio mladih s sportovima na vodi pristupili smo prezentaciji kroz programe za djecu školske i predškolske dobi koji se održavaju u sklopu ljetnog sportskog kampa koji se odvija na Gradskom bazenu Varaždin. Svake srijede polaznici kajak škole tako prenose svoja znanja dječacima i djevojčicama kojima je to prvi susret sa veslanjem u sportskim čamcima. A da bi bolje upoznali čari našeg sporta pobrinuo se višestruki svjetski i europski prvak u kanu jednosjedu EMIL MILIHRAM koji im je kroz razgovor objasnio čemu služi koji dio kajakaške opreme, kako se upravlja čamcem na vodama koje su bolje „divlje“ od Drave i na pregršt njihovih vrlo zanimljivih pitanja. Da sve ne završi na razgovoru Emil se potrudio i u bazenu prikazavši im dio svojih majstorija u čamcu.


upisi...

Upisi u školu veslanja vrše se u klupskim prostorijama kod glavnog mosta na rijeci Dravi i to subotom i nedjeljom od 15 do 16 sati.

Primaju se djevojčice i dječaci od 10-14 g. starosti, uz uvjet znanja plivanja. Prilikom upisa ispunjava se upisni formular sa osnovnim podacima polaznika kojeg potpisuju roditelji ili staratelji

Po završetku škole veslanja klub organizira ljetni veslački kamp na Dubravi gdje se stečena znanja podižu na višu razinu .Polaznici škole kajaka mogu se uključiti u rad Kluba i sudjelovati na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.