O KLUBU POVIJEST REKREACIJA KAKO DO NAS DOKUMENTI KLUBA
LINKOVI GALERIJA ARHIVA
 
Objavljeno 21. 6. 2010. 7:57
Prva utrka Svjetskog kupa u kajaku i kanuu, Soča 2010

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u spustu ovog vikenda su održane prve dvije utrke Svjetskog kupa na Rijeci Soči kod Trnova u Sloveniji. Na žalost organizatora vremenske (ne)prilike su i ovog tjedna promijenile raspored natjecanja. Zbog najave kišnog vremena i naglog porasta rijeke koji ne bi omogućio iste uvjete svim natjecateljima na stazi organizatori su odlučili izvesti oba predviđena natjecanja u subotu.

Tako je na rasporedu u subotu u jutro održana utrka u klasičnom spustu gdje Emil Milihram nije dozvolio nikakvo iznenađenje pobijedivši ispred Tomislava Lepana, ponovivši tako plasman s nedavno održanog Svjetskog prvenstva. Za odličan nastup naših natjecatelja pobrinuli su se i Igor Gojić osvajanjem petog mjesta, te u kanu dvosjedu Siniša Martinčević i Elvis Sanjković zauzimanjem četvrtog mjesta ostvarivši tako svoj najbolji pojedinačni rezultat.

U popodnevnim satima je održan sprint na kojem je u kanu jednosjedu pobijedio svjetski prvak Francuz Claudepierre, a od naših predstavnika na postolje se popeo Igor Gojić na treće mjesto dok su Emil Milihram i Tomislava Lepana zauzeli peto i šesto mjesto. Odličan rezultat ponovo su postigli i Siniša Martinčević i Elvis Sanjković u kanu dvosjedu koji su ponovili jutarnji rezultat i zauzeli četvrto mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa u konkurenciji kanu jednosjeda nakon ova dva odlična nastupa Emil Milihram zauzima prvo mjesto s istim brojem bodova kao i Nijemac Weber, ali s boljim plasmanom zbog pojedinačne pobjede, a potvrdu odličnog rezultata očekujemo već idućeg vikenda kada su na programu treća i četvrta utrka koje će se održati u mjestu Valltelina u Italiji.