O KLUBU POVIJEST REKREACIJA KAKO DO NAS DOKUMENTI KLUBA
LINKOVI GALERIJA ARHIVA
 
Objavljeno 9. 10. 2010. 18:18
6. Varaždinski kajak kanu maraton

U nedjelju 03.10.2010. g. je u organizaciji Kajak kanu kluba Varteks održan 6. Varaždinski kajak kanu maraton na kojem su nastupile 74 posade iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Kategorije juniora, seniora, veterana i turističkih čamaca nastupile su na stazi dužine 10 kilometara s početkom na starom koritu rijeke Drave kod mjesta Svibovec i ciljem kod kolnog mosta na rijeci Dravi kod Varaždina. Najbrže je stazom prošao u kajaku jednosjedu Dušan Brkušanin preveslavši stazu za 48 minuta i 57 sekundi ispred juniora i prošlogodišnjeg najbržeg natjecatelja Mateja Herkova. Na prvo mjesto plasirao se i Danijel Mijatović u kanu jednosjedu kod seniora te u konkurenciji kanu dvosjeda mješovita ekipa dva svjetska prvaka Emil Milihram s Tomislavom Hohnjecom iz zagrebačkog Kanu kluba Končar koji su pobijedili reprezentativne kolege Sinišu Martinčevića i Elvisa Sanjkovića. Druga mjesta zauzeli su i David Rožmarić u kajaku kod juniora te Robert Rauš u kanu jednosjedu kod seniora. Na treće mjesto plasirali su se Dino Bužić u kanu jednosjedu kod juniora, Igor Petričević u turističkom kajaku, Željko Kukec i Matija Fadiga u turističkom kanu dvosjedu te Anita i Miljenko Fadiga u konkurenciji mješovitih parova.

Kod kajaka jednosjeda u juniorskoj konkurenciji na četvrto i peto mjesto plasirali su se Antonio Hiržin i Damian Kukec, dok su šesti i sedmi bili Simon Martan i Luka Pičuljan, a kod seniora na deveto mjesto Aleksandar Brkušanin. U kanu jednosjedu kod juniora na četvrto mjesto plasirao se Leon Bužić. U turističkim kanu dvosjedima od četvrtog do šestog mjesta plasirali su se Željko Horvat i Sven Kiš, Žarko i Denis Šestak, te Josip Novak i Veljko Malašić, a na osmo mjesto Joža Petric i Nino Meić. Na četvrto i peto mjesto kod mješovitih parova plasirali su se Draženka Jurinić i Darko Tomašek te Silvija i Igor Krajcar. Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 km sa startom na starom koritu rijeke Drave. U kategoriji kajaka jednosjeda kod mlađih kadeta pobijedio je Matija Fadiga a kod starijih kadeta Antonio Hiržin, te kod mlađih kadetkinja Corinne Alessi. Drugo mjesto osvojili su Damjan Kukec kod starijih kadeta, Mia Fadiga kod kadetkinja i Dunja Šestak kod mlađih kadetkinja te na treće mjesto Julia van Hoek.

Prvi puta su u sklopu maratona nastupili i rafting čamci kod kojih je prvo mjesto osvojila prva ekipa varaždinskog Rafting kluba Matis Wild Water u sastavu Nikola Želimorski,Tibor Malašić, Izidor Cuković, Davor Posavec, Igor Pičuljan i Denis Vlašić, ispred druge posade u kojoj su nastupili Nino Kolarić, Nino Huzjak, Vedran Novak, Marko Hudoletnjak, Dino Škriljevečki i Saša Njari