O KLUBU POVIJEST REKREACIJA KAKO DO NAS DOKUMENTI KLUBA
LINKOVI GALERIJA ARHIVA
 
Objavljeno 30. 5. 2010. 11:50
Kupa Osilnica Prvenstvo Hrvatske spust i Izborne utrke-juniori

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su ovog vikenda 10-11.04.2010. na dva natjecanja održana na rijeci Kupi.

U subotu je održano natjecanje u spust sprintu gdje su na stazi dužine 400 metara nastupilo 35 posada iz Hrvatske i Slovenije. U konkurenciji juniora u kajaku jednosjedu pobijedio je Matej Herkov, dok su se David Rožmarić i Matija Fadiga plasirali na deveto i deseto mjesto. U konkurenciji kanu jednosjeda kod seniora pobijedio je Emil Milihram a kod juniora Dino Bužić, dok je Leon Bužić zauzeo četvrto mjesto.

Natjecanje je nastavljeno u nedjelju kad je održano Prvenstvo Republike Hrvatske u klasičnom spustu za juniore i seniore voženo na stazi dužine 4 kilometra. Da su se naši natjecatelji odlično pripremili ove zime potvrđuje pet naslova državnih prvaka. Državni prvaci u konkurenciji juniora postali su Matej Herkov u kajaku jednosjedu, Dino Bužić u kanu jednosjedu, i u konkurenciji juniorki Mia Fadiga. U konkurenciji seniora Emil Milihram je potvrdio svoj suverenitet u kanu jednosjedu kao i Elvis Sanjković i Siniša Martinčević u konkurenciji kanu dvosjeda. Dobre rezultate ostvarili su kod juniora u kanu jednosjedu Leon Bužić i Robert Herkov na petom i šestom mjestu te Goran Težak na desetom mjestu, dok su se u kajaku jednosjedu Antonio Hiržin, Matija Fadiga i David Rožmarić plasirali od četvrtog do šestog mjesta, a na šesto mjesto se plasirao i Danijel Mijatović u kanu jednosjedu kod seniora.

Oba natjecanja bodovala su se kao izborna za sastav reprezentacije Hrvatske koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u spustu i sprintu koje će se tijekom srpnja održati na rijeci Ibar kod mjesta Kraljevo u Srbiji. Nakon prva dva natjecanja s dvije pobjede Dino Bužić i Matej Herkov imaju maksimalan broj bodova i realni su kandidati za sastav juniorske reprezentacije.